пвк «вагнер» залишається головною ударною силою росіян у Бахмуті - Череватий

пвк «вагнер» залишається головною ударною силою росії у Бахмуті, але через великі втрати вона посилена іншими підрозділами.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ із посиланням на АрміяІнформ.

"Терористична організація пвк «вагнер» залишається головною ударною силою, яка штурмує українські позиції в Бахмуті. Але через великі втрати вона посилена повітряно-десантними підрозділами. Крім того, ворог залучає снайперів зі спеціальних контртерористичних служб, щоб максимально вражати наші позиції", - сказав речник.

За його словами, ворог збирає всі наявні можливості, щоб завдати українським захисникам максимальної шкоди та захопити місто. Проте завдяки потужній обороні українців окупанти 9 місяців не можуть узяти місто, констатував Череватий.

Читайте також: На окремих ділянках Бахмута росіяни були контратаковані та залишили деякі позиції - Сирський

Він зауважив, що завдяки успішній оборонній операції ЗСУ досягається головна мета — максимально знищується військовий потенціал ворога.

Водночас Череватий констатував, що у ворога "зменшились можливості, але не так, як нам би хотілось".

Речник зазначив, що в Бахмуті триває позиційна війна, коли час від часу ворог, вдаривши великими артилерійськими силами, знищує інфраструктуру та має певний успіх. Водночас українські захисники контратакують і часто відвойовують назад свої позиції.

"Попри залучення потужних сил, ворогу не вдається головне — повністю захопити місто-фортецю Бахмут", — сказав він.

Читайте також: Загарбники кинули на Бахмут всі свої ресурси, проте оборона міста справляється - Маляр

Череватий зазначив, що на цьому напрямку ворог застосовує багато номенклатур різної зброї, весь наявний у нього арсенал. Натомість Сили оборони готуються до різних варіантів розвитку подій і намагаються враховувати всі види уражень, яких ворог може завдати.

Як повідомляв Укрінформ, на Бахмутському напрямку воює 25,6 тисячі російських військових.