Зеленський відвідав базу Військово-повітряних сил у Нідерландах

Фото, відео

Президент України Володимир Зеленський разом з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен відвідали базу Військово-повітряних сил.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, під час візиту було продемонстровано приклади військової техніки, яка вже передана Україні. Окрім техніки, також представили нідерландську команду, яка її готувала до відправки в Україну.

“Я дякую всім у Нідерландах, хто нам допомагає. Військове обладнання йде звідси в Україну на поле бою, безпосередньо на поле бою”, - сказав Зеленський.

Читайте також: "Усім нам хочеться побачити в Гаазі іншого Володимира..." Виступ Президента України у Гаазі

Він також подякував за навчання українських військових та лікування українських поранених військових. А також за фахівців-криміналістів, які допомагають і безпосередньо на місці розслідують російські воєнні злочини і збирають необхідні докази для того, щоб притягнути росію до головного - до кримінальної відповідальності.

“Все це наближає нас до перемоги, нашої спільної перемоги, дорогі друзі. Пам'ятайте, ми знищимо російське зло, так, ми захистимо нашу свободу, наш спільний європейський спосіб життя. Зброя з цієї бази допомагає нашим захисникам, захищає життя, нормальне життя, вільне життя, з повагою до життя українців, усіх європейців і всіх вільних людей світу. Дякую всім, хто допомагає. Слава Україні”, - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський розпочав офіційний візит у Нідерланди, програмою якого передбачено звернення, зустріч із прем'єр-міністрами Нідерландів та Бельгії, відвідання МКС та перебування на аудієнції у короля й на базі ВПС.

У Гаазі Володимир Зеленський вже провів зустріч із президентом сенату Яном Брауном та головою палати представників Верою Бергкамп.

Фото Ірини Драбок