Ворог не контролює Бахмут повністю, йдуть бої - Маляр

Російським окупаційним військам не вдалося захопити Україну, тому свої зусилля вони зосереджують на спробах вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Ситуація на Бахмутському напрямку з учорашнього дня суттєво не змінилася, тривають бої.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«У нас залишається епіцентром схід, і, власне, там ворог наступає на кількох напрямках, і вже кілька місяців спостерігається така ситуація. Річ у тому, що ворог не відмовляється від своєї основної мети захопити всю Україну, але через те, що це їм не вдалося, зараз вони намагаються рухатися певними фрагментами. Перша їхня ділянка – це схід. Вони хочуть вийти на кордони Донецької та Луганської областей. Власне, зараз найзапекліші бої – це Мар’їнка. Авдіївка і Бахмутський напрямок. Найбільше сил зараз ворог стягує на Бахмутський напрямок, і тому вже кілька днів основна увага всіх ЗМІ і суспільства прикута саме до цього напрямку», – розповіла Маляр.

Читайте також: Розтрощене, але нескорене місто: воїни ССО України записали відео у Бахмуті

Заступниця міністра також повідомила, що в Бахмуті за Силами оборони залишається контроль за певними інфраструктурними об’єктами промислового і приватного сектору в південно-західному районі – це район «Літака».

«Протягом цієї ночі і зараз ворог здійснює зачистку тих територій, які він взяв у місті під контроль. Це означає, що вони шукають, чи раптом не залишилися там наші групи диверсійні, які можуть чинити опір», – повідомила Маляр, додавши, що окупанти вдають, що вони повністю взяли місто під контроль, але це не так.

За словами заступниці міністра, оборона Бахмута як міста свої військові задачі повністю виконала. Зокрема, перед Силами оборони стояло кілька задач – сконцентрувати сили ворога в цьому місці, виграти час для здійснення інших задач і знищити велику кількість окупантів у багатомісячних боях.

Вона також запевнила, що командування і штаби Сил оборони працюють цілодобово і цілодобово ухвалюють рішення, виходячи з поточної ситуації на фронті.

Відповідаючи на запитання, скільки часу зараз окупанти витрачають на підготовку своїх мобілізованих, Маляр зазначила: «Росіяни не залишають своєї мети повністю просуватися по Бахмутському напрямку, не тільки по самому місту. Те, що у них можуть бути проблеми з особовим складом, – я раджу не плекати ілюзій з цього приводу. Не важливо, скільки часу вони витратять на підготовку, ключове – те, що в них резерви особового складу дуже великі просто тому, що ця країна значно більша по кількості людей», – зазначила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, у Бахмуті прикордонники з мінометів зірвали атаку загарбників.

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 травня 2023 року ліквідували близько 203 тисяч 880 російських загарбників, при цьому 720 осіб – за минулу добу.

Фото: Костянтин Ліберов