Військова частина не може надавати родичам полонених службові документи - Коордштаб

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими звертають увагу на те, що військова частина не може надати родичам полонених і зниклих безвісти документи, призначені для службового користування.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє в Телеграмі.

З ініціативи ГО "Берегині" відбулася онлайн-зустріч із бійцями 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади, яка входить до складу Десантно-штурмових військ ЗСУ.

На запитання родичів полонених і зниклих безвісти десантників відповідали представники військової частини. Також до зустрічі долучилися представники Коордштабу.

Представник військової частини пояснив механізми комунікації з родинами полонених і зниклих безвісти, зокрема у передбачений законодавством спосіб через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Полонених у РФ змушують казати рідним, що Україна відмовляється їх визволяти - Коордштаб

“Затримки відповідей від військових частин можуть бути пов’язані з тим, що частина веде бойові дії й може змінювати своє розташування залежно від кожної окремої ситуації”, - зауважив він.

Також представник військової частини додав, що певні документи військова частина надати не може, оскільки вони призначені для службового користування, і поширювати таку інформацію заборонено. Зокрема це стосується матеріалів оперативної відеозйомки, координат позицій тощо.

Учасники зустрічі окремо обговорили питання грошового забезпечення та отримання речей полонених чи зниклих безвісти військовослужбовців.

Читайте також: Жодної черги на обмін не існує - Коордштаб

Як повідомляв Укрінформ, офіс Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, створив інтерактивну мапу, де позначені місця ймовірного зникнення українських військовослужбовців.