Теракт на Каховській ГЕС: Зеленський очікує, що група МАГАТЕ запрацює найближчим часом

Президент Володимир Зеленський розраховує на початок роботи найближчим часом групи експертів МАГАТЕ з оцінки наслідків російського терористичного акту на Каховській ГЕС.

Про це він зазначив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Добре, що МАГАТЕ пропонує відправити до нас, в Україну, групу експертів, які оцінять наслідки знищення Росією дамби та інших споруд Каховської ГЕС. Світ повинен знати в усіх деталях, що відбувається та який злочин проти природи й людей скоїла Росія. Я сподіваюсь, експерти МАГАТЕ запрацюють уже найближчим часом», - сказав Зеленський.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Він також підкреслив, що Україна активно працює, щоб не допустити будь-яких інцидентів на окупованій росіянами Запорізькій атомній станції.

«Поки там окупанти, ризик є для всього світу, і це очевидно. Лише повна деокупація станції та її повернення під український контроль здатні гарантувати безпеку. І ми зробимо все для цього», - наголосив Президент.

Читайте також: Глава МАГАТЕ розповів про плани під час візиту в Україну

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 13 червня у Києві провів зустріч із гендиректором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, де йшлося зокрема про пропозицію МАГАТЕ відправити в Україну групу експертів для оцінки наслідків підриву Каховської ГЕС та підготовки пропозицій щодо конкретних напрямів допомоги для їх подолання.