Череватий розповів, які російські ПВК воюють на Бахмутському напрямку

Єдині новини

На Бахмутському напрямку воюють російські ПВК «Ветерани», «Факел», «Патріот», які афілійовані з міністерством оборони РФ.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону "Єдині новини".

«Крім ПВК «Ветерани», воюють ПВК «Патріот» та «Факел». Вони всі зараз вже більш афілійовані з міноборони РФ. Вони (міноборони РФ) вже зрозуміли, яку зробили помилку, віддавши ці ПВК на відкуп криміналу, вони побачили, що там була створена паралельна армія великого об’єму і яка майже дійшла до Москви», - зазначив Череватий.

Тому, за його словами, у російському міноборони зараз намагаються контролювати цей процес. «Безпосередньо при військкоматах вони створюють штурмові роти, які беруть також з криміналу», - сказав речник.

Читайте також: ДПСУ: Сили оборони просуваються у районі Бахмута, головне завдання - знешкодити якнайбільше піхоти

Як додав Череватий, окупанти шукають альтернативні шляхи поповнення. «Хай не дуже якісним особовим складом. З таким особовим складом стратегічні наступальні операції вони точно не проведуть. На жаль, вони можуть забезпечити масовість, що може стримувати наші Сили оборони від швидких дій», - додав він.

Як повідомлялось, за добу на Бахмутському напрямку відбулося 15 зіткнень, знищено понад 100 російських загарбників, дев'ятьох узяли в полон.

Фото: armyinform