Після втрат у перші тижні контрнаступу ЗСУ змінили тактику ведення бою — NYT

За перші два контрнаступальні тижні сили оборони України зазнали значних втрат, відтак переосмислили тактику ведення бою.

Про таке йдеться в публікації The New York Times, передає Укрінформ.

За даними американських і європейських офіційних осіб, ЗСУ нібито витратили до 20 відсотків озброєння, зокрема й західного, яке було відправлено на поле бою.

Проте рівень втрат різко впав упродовж наступних тижнів, що дало змогу зберегти більшу частину військ і техніки, необхідних для великого наступу, який ще попереду.

Читайте також: У Пентагоні вражені просуванням ЗСУ при контрнаступі

Зазначається, що поліпшення ситуації відбулося значною мірою тому, що Україна змінила тактику, зосередившись на виснаженні російських сил артилерією і ракетами дальнього радіуса дії, а не намагаючись штурмувати противника по мінних полях.

Американські офіційні особи заявили, що після деякої паузи українці знову почали просуватися, але більш цілеспрямовано. За їхніми словами, з надходженням касетних боєприпасів зі Сполучених Штатів темпи наступу можуть прискоритися.

Читайте також: Україна б’є по цілях у Росії зброєю власного виробництва – Залужний

Як раніше повідомляло агентство, Збройні сили України ще не задіяли весь свій потенціал для контрнаступу, водночас за словами командувача Сухопутних військ України генерала Олександра Сирського, він іде за планом.