Зеленський - про доповідь Малюка: Ми вдячні СБУ за повернення війни в Росію

Відео

На засіданні Ставки Верховного головнокомандувача розібрали ситуацію на передовій, виробництво зброї та продовольчий експорт. Президенту доповідав також керівник СБУ Василь Малюк.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Джерело: ОП

«Ставка. Засідання було тривале, значно довше від запланованого. Детально розібрали ситуацію на передовій, усі напрямки – ті, де тримаємо оборону, ті, де крок за кроком рухаємося вперед», - зазначив він.

За словами глави Української держави, про військову ситуацію в країні доповідали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Читайте також: Українські пілоти наприкінці літа вирушать до Європи опановувати F-16 — Ігнат

«Детально проговорили, як саме і в які терміни, яким забезпеченням, якою логістикою буде більший результат для України», - поінформував Президент України.

Окрім того, Зеленський зауважив, що на засіданні обговорювалось виробництво боєприпасів та зброї в Україні.

«Максимально спрощуємо всі процедури, прибираємо всю бюрократію, яка ще заважає виробникам. Доповідав міністр стратегпрому Камишін. Результат буде», - сказав він.

На ставці також, за його словами, порушували питання продовольчого експорту та безпеки українських портів, про що доповідали командувач ВМС віце-адмірал Олексій Неїжпапа, урядовці, керівники розвідки.

«Хай російські терористи навіть не сподіваються, що їм вдасться спровокувати глобальну продовольчу кризу чи створити чергову цінову катастрофу», - наголосив Президент.

Зеленський поінформував, що була й доповідь керівника СБУ Василя Малюка.

Читайте також: Зеленський: Справедливе завершення російської агресії дасть користь усім у світі

«Зміст не буду озвучувати. Скажу лише те, що всі ми вдячні Службі безпеки України за повернення війни назад – державі-агресору. Що несеш світу, з тим сам і опиняєшся», - резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський провів тригодинне засідання Ставки Верховного головнокомандувача.