Загарбники планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах

Російські загарбники планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах з 2 вересня, для цього так звані «виборчі штаби» отримали вказівку робити обхід місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях.

Про це рух «Жовта стрічка» повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Окупанти планують змусити жителів Херсонщини голосувати на псевдовиборах з 2 вересня!» – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, активісти руху «Жовта стрічка» дізналися, що так звані виборчі штаби росіян отримали вказівку робити обхід місцевих жителів на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, будуть тиснути та змушувати людей брати участь у «виборах».

Читайте також: На Луганщині росіяни до псевдовиборів допускатимуть навіть за усною заявою - ОВА

«Жовта стрічка» закликає не відчиняти двері представникам окупаційних «виборчих штабів» та в жодному разі не брати участь у псевдовиборах.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники планують провести «місцеві вибори» на тимчасово захопленій території Херсонської області восени.

У Херсонській облраді попередили колаборантів про відповідальність за участь в організації так званих «виборів» на загарбаній росіянами території.

Попри шалений тиск і примусову паспортизацію жителів тимчасово окупованих громад Херсонщини, результати цих дій все ще лишаються незадовільними.

Читайте також: Рух «Жовта Стрічка» заявив, що готується зривати «вибори» загарбників на Луганщині

«Вибори», які окупаційна влада збирається провести у вересні, місцевому населенню «дозволено» відвідати не тільки з українським паспортом, а і з посвідченням водія українського зразка.

Хоча на тимчасово окупованій території Херсонщини населення залякували, щоб змусити брати участь у так званому праймеріз від «Единой России», проте в цьому «шоу» взяла участь невелика кількість людей, пропагандистську картинку створювали переважно колаборанти та їхні родини.

Нагадаємо: ЗСУ восени 2022 року визволили правобережну частину Херсонської області, зокрема місто Херсон. Частина області, розташована на лівому березі Дніпра, тимчасово захоплена російськими військами.