Викрили подружжя підприємців, які постачали неякісні боєприпаси для ЗСУ

Колишнім керівникам двох приватних підприємств, які виготовили непридатні для використання боєприпаси для Збройних сил України, повідомили про підозру у шахрайстві.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру подружжю - колишнім керівникам двох приватних підприємств у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Підприємцю з Житомирщини оголосили підозру через постачання військовим неякісне вугілля

За даними слідства, одне із комерційних підприємств, яке було субпідрядником у виконанні державного оборонного замовлення на виготовлення артилерійських снарядів, одержало від Міністерства оборони попередню оплату в сумі понад 2,8 млн грн.

За одержані кошти підприємство закупило в іншого субпідрядника порох, який не відповідав вимогам технічних умов.

Це призвело до постачання надалі до Міноборони боєприпасів, які не придатні до використання за призначенням, а партія не допущена до застосування у Збройних силах України.

Читайте також: Неякісна форма для ЗСУ: у Міноборони заперечили свою причетність до закупівлі

Перевіряється можлива причетність окремих службових осіб Міністерства оборони України до вчинення кримінального правопорушення.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні правоохоронці викрили підприємця на постачанні неякісного форменого одягу для Збройних сил України на понад 35 млн грн.