Зеленський: Українські сили рухаються вперед попри все, щоб там хто не казав

Україна уже продемонструвала, що звільнення військовими української території відбувається заслужено, а не випадково, рух уперед триває.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на третьому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За рік, що минув після попередньої зустрічі на нашій Кримській платформі, наші воїни зробили надзвичайні речі. Україна показала, що звільнення нашої землі в ході бойових операцій не є випадковістю, це заслужено, це героїзм наших людей і оборонна підтримка від наших партнерів», - зазначив він.

Зеленський підкреслив, що сміливість українців та солідарність світу працюють на бажаний спільний результат.

Читайте також: Зеленський: Україна не торгує територіями, Крим буде деокупований

«Українські сили рухаються вперед попри все, щоб там хто не казав. Уперед, і це найголовніше. Ми рухаємось. А коли Росія відступає із захоплених територій, вона просто заплющує на це очі, на свою слабкість. Російське суспільство може заплющити очі і на відхід окупантів з Криму», - наголосив Президент.

Він додав, що останній рік довів, що глобальна стабільність можлива лише за участі України й лише коли російські агресивні наміри програють.

Читайте також: До Кримської платформи долучились 63 країни і міжнародні організації – Президент

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Києві відбувається третій Міжнародний саміт Кримської платформи, присвячений баченню України щодо майбутнього тимчасово окупованого Криму і питанням безпеки у Чорноморському регіоні.

Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.