На Куп’янському і Лиманському напрямках ворог перегруповується після значних втрат - Сирський

На Куп’янському і Лиманському напрямках росіяни після понесених значних втрат здійснюють перегрупування, одночасно перекидаючи з Росії знову сформовані бригади та дивізії.

Як у Телеграмі повідомляє Міністерство оборони України, про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ.

"Оперативна обстановка на Східному напрямку залишається напруженою. Після місяця жорстких боїв та понесених значних втрат на Куп’янському і Лиманському напрямках противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території РФ знову сформовані бригади та дивізії", - зазначив Сирський.

За його словами, головна мета цих заходів - підвищення рівня бойового потенціалу та поновлення активних наступальних дій.

Водночас ворог продовжує вести потужний вогневий вплив з артилерії та мінометів, активно застосовує авіацію.

Читайте також: Сирський перевірив ситуацію на напрямках, де воюють ОТУ «Лиман» і «Соледар»

"У таких умовах ми повинні оперативно вживати всіх заходів для зміцнення нашої оборони на загрозливих напрямках і просунутися вперед там, де це можливо. Для реалізації цих завдань була спланована моя чергова робоча поїздка на Купянський та Лиманський напрямки", - наголосив Сирський.

Він підкреслив, що в ході роботи спільно з командирами оперативно-тактичних угруповань та командирами бригад були прийняті всі необхідні рішення та вжиті заходи для посилення оборони і відбиття ворожих атак.

Як повідомляв Укрінформ, на Лимано-Куп’янському напрямку російські війська продовжують "м’ясні штурми", Сили оборони за добу знищили 102 загарбника та ворожу техніку.