Сили оборони на південь від Бахмута закріплюються на рубежах

Дані Генштабу

Сили оборони України відбили атаки російських військ на Лиманському, Авдіївському і Бахмутському напрямках, на південь від Бахмута українські оборонці здобули успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 середи, 6 вересня, передає Укрінформ.

"Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Відбулось 26 бойових зіткнень", – зазначили в Генштабі.

Повідомляється, що на Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують ведення наступальної операції – знищують ворога та крок за кроком звільняють захоплені ним території.

Читайте також: Росія завжди б'є по цивільних, коли Україна має успіх на фронті - Зеленський про обстріл Костянтинівки

Українська авіація загалом протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників та по позиціях їхніх зенітно-ракетних комплексів.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили один склад боєприпасів ворога, три його артилерійські засоби, два пункти управління, зенітно-ракетний комплекс і два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки РФ.

Російська армія протягом доби здійснила 10 ракетних і 54 авіаційні удари, а також 31 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктах.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська вдарили з авіації в районі Гранівого Харківської області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 25 населених пунктів, зокрема Грем'яч Чернігівської області, Велику Писарівку, Покровку, Пономаренки та Чернацьке Сумської області, Ветеринатне, Гатище й Варварівку Харківської області.

Читайте також: Українська спецоперація в Криму триває – Юсов

На Куп’янському напрямку загарбники завдали авіаційного удару в районі Синьківки, Котлярівки та Крохмального Харківської області. Під вогнем мінометів й артилерії росіян опинилися Колодязне, Кислівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили атаки російських військ неподалік від Новоєгорівки Луганської області.

Авіаційних ударів ворог завдав у районах Білогорівки Луганської області та Веселого Донецької області, із артилерії і мінометів атакував понад 10 населених пунктів, серед яких – Невське й Білогорівка Луганської області, Верхньокам'янське, Спірне і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили атаки російських військ біля Оріхово-Василівки Донецької області, у результаті штурмових дій здобули частковий успіх на південь від Бахмута й витісняють ворога із займаних ним позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Данілов: Як можна сідати за стіл переговорів із людиною, яка вбила 500 українських дітей

Російська авіація завдала ударів у районах Хромового і Північного Донецької області. З артилерії і мінометів загарбники обстріляли на Бахмутському напрямку понад 15 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівку, Білу Гору, Богданівку та Кліщіївку Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки росіян у районі Авдіївки. Ворожих ударів із мінометів і артилерії тут зазнали понад 15 населених пунктів, серед яких – Олександропіль, Керамік, Невельське, Авдіївка і Первомайське Донецької області. Авіаційного удару загарбники завдали біля Авдіївки.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар’їнки Донецької області. У районі Красногорівки загарбники завдали авіаційних ударів. Красногорівку, Парасковіївку і Єлизаветівку Донецької області ворог атакував із артилерії і мінометів.

На Шахтарському напрямку росіяни вдарили з авіації в районі Урожайного, артилерійських і мінометних ударів завдали по більш ніж 10 населених пунктах, зокрема по Вугледару, Пречистівці, Шахтарському, Золотій Ниві, Благодатному й Урожайному Донецької області.

На Запорізькому напрямку російська авіація била по районах Малої Токмачки й Роботиного Запорізької області. З артилерії і мінометів загарбники обстріляли понад 10 населених пунктів, серед яких – Ольгівське, Левадне, Гуляйполе та Червоне Запорізької області.

Читайте також: В ООН досі не бачать достатньо доказів геноциду Росії проти України — на Банковій відреагували

На Херсонському напрямку російська армія вдарила з авіації в районі Ольгівки. Ворожих обстрілів із мінометів і артилерії зазнали Херсон та Антонівка Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 вересня російські загарбники атакували Україну ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами. Протиповітряна оборона знищила 23 ворожі цілі із 33 зафіксованих.

Фото: Генштаб ЗСУ