Правоохоронці вивчають обставини удару по Костянтинівці - Подоляк

Правоохоронці проводять ґрунтовне та детальне розслідування кожного інциденту в межах фіксації та документації російських воєнних злочинів в Україні, зокрема вивчають обставини удару по Костянтинівці.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив у Телеграмі.

За його словами, "безперечно, поява в іноземних виданнях публікацій із сумнівами щодо причетності Росії до удару по Костянтинівці спричиняє зростання конспірологічних теорій, а отже, вимагатиме додаткової юридичної оцінки з боку слідчих органів".

"Суспільство точно отримає відповідь на питання, що саме сталося в Костянтинівці. Як і в тисячах інших випадків російських ударів по нашій країні в межах неспровокованої війни", - запевнив Подоляк.

Читайте також: Обстріл Харкова: росіяни вночі вдарили по місту трьома ракетами

Він нагадав, що правоохоронні органи за замовчуванням проводять ґрунтовне та детальне розслідування кожного інциденту в межах фіксації та документації російських воєнних злочинів, зокрема вивчаються обставини удару по Костянтинівці.

"У будь-якому разі юридичну істину буде встановлено. Тим часом, не слід забувати: це Росія розпочала вторгнення в Україну й саме Росія відповідальна за принесення війни до нашої країни. І саме Росія регулярно завдає масованих ракетних, бомбових і дронових ударів по цивільній інфраструктурі та цивільному населенню", - підкреслив радник керівника ОП.

Читайте також: Росіяни скинули на Куп'янськ керовану авіабомбу - троє загиблих

Україна ж веде виключно оборонні дії, захищає себе та свої території, наголосив Подоляк.

Як повідомлялося, видання The New York Times написало, що ракетний удар 6 вересня по ринку в Костянтинівці Донецької області, внаслідок якого 16 людей загинули і 37 зазнали поранень, нібито став результатом несправності ракети української ППО, випущеної із ЗРК "Бук".