Данілов: Ми не можемо зупинятися, бо тоді на нас відіграються всі

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував можливість затяжної війни України з РФ. Так, він закликав українців не панікувати, а боронити державу.

Про це Данілов сказав в інтерв'ю Наталії Мосейчук на каналі Мосейчук+, передає Укрінформ.

"Наразі ми не можемо зупинитися, бо тоді на нас відіграються усі. Треба зберігати стійкість", - сказав він.

На жаль, Захід нерідко говорить про можливість затяжної війни. Як припускає Данілов, партнери, найімовірніше, спираються на фактори, які "мають на столі".

"Несприйняття фрагментації Росії. Вони цього лякаються. І це є правда. Нам досі ніхто не може чітко дати відповідь на запитання, що таке наша перемога. Нам кажуть: "Ми вас підтримуватимемо до…" - і далі слово "перемога" я ніде не чув", – сказав Данілов.

Так, Україні потрібне чітке розуміння щодо позиції наших партнерів. Чи будуть вони йти з нами до перемоги? Або ж вони йтимуть певний проміжок часу, а потім будуть дивитися й робити висновки?

Секретар РНБО запевняє: сьогодні тривають процеси, які точно йдуть на користь Україні. Зокрема, на території Росії.

"Наше завдання – тримати стійкість, не впадати в сум, не панікувати. Нам своє робити. Нам треба боронити державу, звільняти від агресора. Якщо ми зупинимося на цьому шляху, то майте на увазі, що тоді відіграються на нас усі – і не тільки Путін", – переконаний Данілов.

Він констатував: ми живемо у дуже складному світі, і нерідко навіть у країн-партнерів політична доцільність переважує ті чи інші речі, які ми називаємо цінностями.

Читайте також: Україна наблизиться до паритету в небі, щойно отримає F-16 - Данілов

Як повідомлялось, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що росіяни наразі не мають жодного стратегічного резерву, попри те, що вони декларують.