На Лимансько-Куп'янському напрямку знизилася інтенсивність боїв, ворог перекидає штурмові загони

За минулу добу на Лимано-Куп'янському напрямку відбулося 11 бойових зіткнень. Водночас інтенсивність зіткнень зменшилася через рясні опади.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"У зв'язку з рясними опадами, які йдуть останніми днями у смузі відповідальності Східного угрупування військ, інтенсивність бойових зіткнень на Лимансько-Куп'янському напрямку знизилась. Звичайно, не можна сказати, що вони взагалі відсутні. Так, за минулу добу відбулося 11 зіткнень", - зазначив він.

Читайте також: Сили оборони відбили понад 30 атак ворога на шести напрямках

Водночас Євлаш поінформував, що українським військовим вдалося ліквідувати 150 окупантів - вбитими та пораненими, ще чотири особи взяли у полон. Загалом російські загарбники за добу 465 разів обстріляли позиції Збройних сил України. Речник зауважив, що ворожі війська найбільше використовують артилерію, уникаючи прямих зіткнень.

За його словами, на Лимансько-Куп'янському напрямку наразі спостерігається зменшення інтенсивності обстрілів і застосування авіації.

"Наприклад щодо авіації. Якщо раніше ми говорили про півтора десятка ударів і Су-35, Су-25, то за минулу добу не відбулось жодного бойового удару зі сторони противника", - сказав він.

Читайте також: На Таврійському напрямку росіяни знизили активність авіації та артилерії - Сили оборони

Також Євлаш зауважив, що знизилася інтенсивність використання безпілотних літальних апаратів з боку російських військ.

"Противник зараз акцентує свою увагу поблизу Синьківки, Іванівки та Макіївки. Намагається перекидати туди свої штурмові загони - "Шторм-Z", "Шторм", різні стрілецькі батальйони та танкові підрозділи. Проте успіхів вони не мають. Наші захисники тримають кордон та відбивають атаки противників", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 9 жовтня 2023 року ліквідували близько 282 тисяч 630 російських агресорів, при цьому за минулу добу - ще 350 осіб.