СБУ оголосила підозру російському снайперу, який убив понад 20 українських бійців

Відео

Служба безпеки України оголосила підозру ворожому снайперу – жителю тимчасово окупованого Донецька, захопленому в полон Силами оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що фігурант входив до складу ворожого підрозділу снайперів, який обстрілював позиції українських військ у районі Донецька.

Відео: СБУ

За час ведення бойових дій на передовій зловмисник убив щонайменше 21 військового Збройних сил України.

Раніше підозрюваний працював комірником в одному з автомагазинів Донецька. У 2015 році приєднався до так званої "народної міліції ДНР", де отримав позивний "Мєсний" та пройшов навчання в таборах підготовки бойовиків під керівництвом російських інструкторів-спецназівців.

Після тренувань на полігонах фігурант був призначений до складу "окремого взводу снайперів 100-ї окремої мотострілецької бригади", що підпорядковувалася командуванню 1-го армійського корпусу Збройних сил Російської Федерації.

У лавах ворожого підрозділу чоловік виконував бойові завдання російських командирів проти сил Антитерористичної операції на сході України (АТО). За вбивства українців він щомісяця одержував від росіян "зарплату" в рублях.

Після початку повномасштабного вторгнення в Україну зрадника включили до лав загарбницьких угруповань Південного військового округу РФ.

За даними слідства, разом із російськими військовими фігурант брав безпосередню участь у бойових зіткненнях на західних околицях Донецька, а також біля Пісків і Мар’їнки.

У грудні 2022 року підрозділ ворожого снайпера отримав від гауляйтера Дениса Пушиліна "орден республіки" за участь у війні проти України.

У полон до українських захисників зрадник потрапив наприкінці літа цього року поблизу селища Невельське Покровського району Донецької області.

Читайте також: До 12 років засудили командира «ДНР», який обстрілював із гаубиці позиції ЗСУ

Кіберфахівці СБУ зібрали проти зловмисника доказову базу. Йому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Підозрюваний перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв Укрінформ, підозру в державній зраді оголосили бойовику терористичної організації "ДНР", який командує одним із координованих Росією підрозділів, що знищував Маріуполь та брав у полон українських захисників.