КНДР може стати одним із найважливіших постачальників зброї для РФ - британська розвідка

Північна Корея може стати одним із найважливіших постачальників зброї для Росії поряд з Іраном та Білоруссю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії в соцмережі Х (колишній Twitter).

"Незважаючи на те, що РФ офіційно заперечує нещодавні повідомлення, майже напевно північнокорейські боєприпаси вже потрапили на склади боєприпасів у західній частині Росії. Ці склади забезпечують військові операції РФ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, якщо Північна Корея збереже нещодавні масштаби та темпи військових постачань (понад 1000 контейнерів протягом останніх кількох тижнів), вона стане одним з найважливіших іноземних постачальників зброї для РФ поряд з Іраном та Білоруссю.

Наразі незрозуміло, що РФ погодилася надати Північній Кореї натомість. Цілком ймовірно, це була одна з головних тем для обговорення під час нещодавніх візитів російського керівництва до Північної Кореї, відзначає британська розвідка.

Читайте також: США, Південна Корея та Японія засудили постачання Пхеньяном зброї Росії

"Ймовірно, це включатиме суміш фінансової компенсації, іншої економічної підтримки, надання військових технологій та співпраці в інших галузях високих технологій, таких як космос", - вважають у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на ранок 26 жовтня внаслідок повномасштабної агресії Російської Федерації загинули 509 дітей, ще 1139 дістали поранення.