Армія РФ безуспішно намагалася штурмувати на шести напрямках

Дані Генштабу

Сили оборони України протягом доби відбили понад 45 атак російської армії, оборонці завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, виснажують його вздовж усієї лінії фронту.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 31 жовтня, передає Укрінформ.

Як повідомляється, загалом на фронті протягом доби відбулися 59 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони України триває. На Бахмутському напрямку захисники продовжують здійснювати наступальні (штурмові) дії.

Українська авіація протягом доби здійснила по загарбниках загалом 17 ударів: один – по пункту управління, два – по зенітно-ракетних комплексах, решту – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Силами та засобами протиповітряної оборони України протягом доби знищені два ударні безпілотники ворога.

Підрозділи ракетних військ ЗСУ зі свого боку уразили ще низку ворожих об'єктів: три радіолокаційні станції, вісім артилерійських засобів і район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Російські загарбники протягом доби здійснили сім ракетних і 65 авіаційних ударів, а також 31 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

За інформацією Генштабу, для сьогоднішнього удару по Україні ворог застосував чотири балістичні ракети Іскандер-М та зенітні керовані ракети С-400. Ціллю загарбників укотре стала цивільна інфраструктура.

Унаслідок ворожих атак руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура. Є поранені серед мирного населення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені. Встановлено, що визначені підрозділи Збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

Читайте також: Росія вивела свої підрозділи з Білорусі і нових не заводила - прикордонники

На Сіверському і Слобожанському напрямках Російська Федерація зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює зі своєї території населені пункти та нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під вогнем ворожих мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках опинилися понад 30 населених пунктів, зокрема Грем’яч, Карповичі і Блешня Чернігівської області, Середина-Буда, Ободи, Покровка й Попівка Сумської області, Уди, Ветеринарне та Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Синьківки й Іванівки Харківської області, а також Надії Луганської області. Сили оборони там відбили понад 10 ворожих атак.

У районах Піщаного, Новосергіївки та Чернещини Харківської області зафіксовані удари російської авіації. Ворожих обстрілів із артилерії й мінометів на цьому напрямку зазнали 15 населених пунктів, серед них – Кам’янка, Дворічна, Синьківка, Степова Новоселівка й Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку наступальних (штурмових) дій російські війська не вели, натомість били з авіації по районах Серебрянського лісництва, Верхньокам’янського та Спірного Донецької області.

Від ударів ворожих мінометів й артилерії на Лиманському напрямку постраждали понад 15 населених пунктів, зокрема Макіївка, Невське й Білогорівка Луганської області, Ямполівка, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне та Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку війська РФ безуспішно намагалися відновити втрачене положення біля Кліщіївки та Андріївки, водночас вели безуспішні штурмові дії в районі Південного Донецької області.

Під артилерійським і мінометним вогнем загарбників на згаданому напрямку перебували понад 25 населених пунктів, серед них – Міньківка, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка та Дружба Донецької області.

Читайте також: Під Авдіївкою знищили російську установку розмінування «Метеорит»

На Авдіївському напрямку російська армія за підтримки авіації вела безуспішні штурмові дії в районах Авдіївки, Кераміка, Сєверного, Первомайського і Степового Донецької області. Сили оборони України тут відбили 15 ворожих атак.

Авіаційного удару загарбники завдали в районі Ласточкіного Донецької області. Із артилерії й мінометів на цьому напрямку обстріляли близько 20 населених пунктів, зокрема Олександропіль, Керамік, Бердичі, Степове, Авдіївку та Сєверне Донецької області.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області. Українські захисники там відбили близько 20 ворожих атак.

Поблизу Костянтинівки Донецької області війська РФ завдали авіаційного удару. Із артилерії й мінометів загарбники атакували на цьому напрямку близько 10 населених пунктів Донецької області, зокрема Мар'їнку, Красногорівку, Георгіївку, Новомихайлівку й Антонівку.

На Шахтарському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії в районах Пречистівки й Золотої Ниви Донецької області, артилерійських і мінометних ударів завдала по більш ніж 10 населених пунктів, серед яких – Водяне, Вугледар, Пречистівка й Золота Нива.

На Запорізькому напрямку росіяни безуспішно намагалися відновити втрачене положення в районі Роботиного. Артилерійським і мінометним вогнем загарбники уразили тут понад 20 населених пунктів, зокрема Малинівку, Полтавку, Гуляйполе, Новоданилівку і П’ятихатки Запорізької області.

На Херсонському напрямку російська авіація била по районах Микільського, Іванівки, Козацького, Садового, Тягинки та Львового Херсонської області.

Ударів ворожої артилерії зазнали Херсон, Велетенське й Понятівка Херсонської області, а також Дмитрівка і Яселка Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, за даними командування Сухопутних військ ЗСУ, Куп’янський напрямок є одним із найгарячіших. Стратегічних успіхів у загарбників тут немає.

Фото: 148 окрема артилерійська бригада