СБУ зібрала докази проти «казака», який допитував українських полонених під Попасною

Фото

СБУ зібрала докази вини «казака», який допитував українських полонених під Попасною.

Про це Третє управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Цей окупаційний підрозділ сформовано на базі «казачих» бандформувань, які у 2014-2015 рр. чинили збройний опір силам АТО на Луганщині.

«За даними слідства, житель Хрустального (стара назва – Красний Луч) добровільно приєднався до військ агресора у лютому 2022 року. Спочатку рядовим; згодом став заступником командира батальйону. Встановлено його безпосередню участь у бойових діях на Луганщині. У районі Попасної зловмисник не лише командував особовим складом батальйону, але й особисто допитував полонених українських воїнів», - ідеться в повідомленні.

Аби отримати керівну посаду у структурах окупаційної влади, правопорушник взяв участь у кадровому конкурсі «Лидеры возрождения», втім, безуспішно. Замість керівного крісла він отримав повідомлення про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Суд дав 12 років шпигуну ФСБ, який прикидався журналістом у прифронтових містах

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях продовжують досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Йому загрожує до 15 років ув’язнення та конфіскація майна.

Як повідомляв Укрінформ, з початку цього року СБУ задокументувала діяльність понад 30 колаборантів, які у складі «силових структур» співпрацюють з окупаційним режимом на Луганщині.

Фото в тексті: СБУ