З’явилися деталі загибелі помічника Залужного - джерело

Фото

З’явилися деталі смерті помічника Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Геннадія Частякова, який загинув від ручної гранати внаслідок нещасного випадку.

Як повідомили Укрінформу джерела у правоохоронних органах, гранати входили до «подарункового набору», який на день народження йому презентував колега - полковник Тімченко.

Зазначається, що Тімченко вже дав свідчення, що сам вирішив зробити такий подарунок, поклавши в дерев’яну коробку пляшку віскі «Black Label» та шість гранат. Це підтвердили і троє свідків, при яких полковник вручав подарунок.

Навіть сказав Частякову: «Тебе здивувати важко - тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі».

Читайте також: Командира 128-ї бригади відсторонили на час слідства - Президент

"Очевидно, Частяков сприйняв це як жарт. Бо згодом забрав дітей зі школи і почав розбирати з ними подарунки. Він подумав, що у коробці не бойові гранати, а чарки специфічної форми. До речі, Тімченко дві гранати лишив собі. На фото видно, як вони виглядають", - повідомило джерело.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Чайки Київської області внаслідок внаслідок вибуху невідомого боєприпасу загинув військовослужбовець, його 13-річний син важко травмований. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника, за його інформацією, спрацював невідомий вибуховий пристрій.