Міноборони розробляє нову систему домедичної допомоги в бойових умовах

Міністерство оборони України разом із бойовими медиками, волонтерами та представниками громадських організацій почало розробляти єдину систему домедичної допомоги, яка відповідатиме сучасним реаліям ведення війни.

Про це Міноборони повідомило у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На робочій зустрічі за участю заступниці міністра оборони Наталії Калмикової та представників громадськості був обговорений відповідний засадничий документ, в основі якого – стандарти НАТО, адаптовані під українські реалії і досвід.

«Нам потрібна єдина система надання допомоги, яка б дозволила зберегти життя та здоров’я військовослужбовців. Нам дуже важливий діалог з людьми, які працюють безпосередньо на полі бою, бачать проблеми та мають досвід їх вирішення», – заявила Калмикова.

За її словами, на сьогодні стоїть завдання напрацювати базу, яка б унормувала надання першої домедичної допомоги вчасно і повною мірою.

Читайте також: Україна і Польща створюватимуть великий військово-медичний хаб

Наголошується, що в розробці нового порядку Міноборони враховує думку фронтових медиків, досвід яких дозволить створити ефективну систему домедичної допомоги.

Як повідомлялося, «Домедична допомога» – це набір дій бойового медика, направлених на стабілізацію стану пораненого до того, як пораненого доставлять до найближчої лікарні.

Фото: Міноборони