Зеленський провів Ставку: Уточнили плани для продовження активних дій на фронті

Президент України, Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський провів засідання Ставки: уточнили плани для продовження активних дій, розподілу воєнного бюджету, рішення щодо захисту Херсона.

Про це Глава держави розповів у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Важлива Ставка. Стратегічне бачення деокупації нашої землі та конкретні кроки для його втілення. Уточнення всіх планів і розрахунків для продовження активних дій", - зазначив Президент.

За його словами, обговорили також воєнний бюджет на наступний рік, акцентувавши на тому, "щоб стати самодостатнішими щодо снарядів, ракет, дронів, бронетехніки".

Читайте також: Зеленський назвав чотири найгарячіші напрямки на фронті

Крім цього, на засіданні Ставки заслухали звіти від командувачів про поточну ситуацію на фронті на всіх ключових напрямках: Куп’янський, Бахмутський, Авдіївський, Мелітопольський та лівобережжя Херсонщини.

Зеленський також розповів, що на Ставці ухвалили конкретні рішення щодо захисту Херсона. "Буде підсилення протиповітряної оборони, засобів контрбатарейної боротьби, РЕБ та розвідки", - сказав він.

Окрема доповідь стосувалася евакуації українців та громадян наших країн-партнерів із Гази, робота триває, зазначив Президент.

Читайте також: Україна отримала дозвіл на евакуацію із сектору Гази 329 громадян

Як повідомлялося, за даними Інституту вивчення війни (ISW), українські військові щонайменше у двох районах перерізали дорогу Олешки-Нова Каховка. Також на лівобережжі Херсонщини ЗСУ захопили нові позиції. Аналітики вважають, що окупантам надалі буде все важче стримувати контрнаступ українських військ на цій ділянці фронту.