Попри втому українці готові боротися за перемогу - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сказав, що воля України перемогти Росію у війні залишається сильною.

Як передає Укрінформ, про це глава держави розповів в інтерв’ю виданню The Sun.

За словами Зеленського, українці втомилися від «постійних повітряних атак», обстрілів, руйнування їхніх будинків та загибелі близьких. Однак додав, що у відповідь на запитання про готовність віддати Росії українські землі, вони скажуть, що готові стояти далі.

«Якщо ви запитаєте їх (українців – ред.), чи готові вони віддати Росії наші землі? Чи готові поговорити із росіянами про те, як покласти всьому цьому край? Чи готові ви особисто до компромісу з Путіним і чи втомилися від цього? Вони скажуть вам, що не втомилися і готові стояти далі», – зазначив Президент.

Читайте також: США продовжать давати Україні все необхідне для успіху на полі бою - глава Пентагону

Він додав, що Київ не розглядає «мир за будь-яку ціну», оскільки Україна не вірить в те, що Путін або росіяни хочуть закінчити війну.

«Вони хочуть нас вбити. І ми хочемо справедливості», – відповів Президент.

Водночас Зеленський зізнався виданню, що супротив України цьогоріч пройшов не так успішно, як він сподівався. Він визнав, що відсутність прогресу на передовій збентежила деяких союзників, які сумніваються у майбутній перемозі України над російською армією.

«Нам потрібні більш успішні результати на полі бою», – сказав Зеленський.

Читайте також: НАТО має більше допомагати Україні, бо ситуація на полі бою важка - Столтенберг

Однак український лідер вказав на те, що відсутність прогресу на суходолі та переважання Росії у небі урівноважується успішними атаками української армії на флот РФ у Чорному морі, що, за словами Зеленського, є частиною контрнаступу.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що українські спецслужби запобігли щонайменше 5-6 замахам на його життя з боку Росії.

Фото: ОП