Ігнат: Росіяни можуть завдати ракетних ударів у будь-який день

Російські війська можуть завдати ударів по Україні керованими ракетами в будь-який день, але запас в РФ значно менший, ніж торік.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Вони (командування та війська РФ – ред.) будуть діяти відповідно до свого стратегічного задуму», – поінформував він.

Речник наголосив, що основний задум Російської Федерації – знищити Україну, «завдати нам якомога більшої шкоди».

Читайте також: Тривоги через МіГ не оголошуватимуть, якщо точно буде відомо про відсутність загрози - Ігнат

«Нічого в їхній політиці не змінилося. Якщо вони ще не розпочали такі удари – вони можуть це зробити в будь-який інший день. Але в них немає стільки засобів, як було минулого року», – підкреслив Ігнат.

За його словами, за пів року атак на енергетику (з 9 вересня 2022-го по 12 березня 2023 року) Повітряні сили збили 750 крилатих ракет, а запущено ворогом було приблизно 1100.

Водночас, за даними речника, ще 30% з арсеналу окупанти залишили собі в запасах, загальна кількість яких на вересень минулого року становила приблизно 1600 одиниць.

Читайте також: Ігнат сказав, скільки бойових літаків має Росія

«Зараз у них і "Кинжалів", і "Іскандерів" обох типів, і Х-22, і "Калібрів", і Х-101, і Х-555 – разом 870. Тому, за моїми підрахунками, у них зараз ракет менше», – повідомив він.

Ігнат додав, що за період атак на енергетику дронів було випущено понад 1000, а до 750 було знищено українськими військами.

Він також зауважив, що наразі ситуація у росіян інша – «в них є можливість і виробляти, і отримувати від Ірану більше дронів».

Речник Повітряних сил акцентував, що армія РФ не просто накопичує ракети, а відновлює свій стратегічний запас. «Адже більшість з тих ракет, про які ми з вами говоримо, є ще й носіями тактичної ядерної зброї. Їм цей критичний запас потрібно мати, щоби погрожувати країнам НАТО та іншим їхнім ворогам», – підсумував Ігнат.

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що українці мають бути готовими до того, що росіяни збільшать кількість ударів дронами чи ракетами по інфраструктурі країни.