«Станція Краматорськ»: у новому випуску - про застосування дронів на війні

Анонс

Героєм нового випуску проєкту «Станція Краматорськ» стане військовослужбовець, який першим в Україні почав успішно використовувати FPV-дрони у боротьбі з загарбниками.

Гість програми – воїн з позивним "Турист" – захищав Харківщину у складі 93 ОМБР "Холодний Яр", брав участь у боях за Соледар, Бахмут, Кліщіївку. Підрозділ "Туриста" вперше у військовій історії України почав успішно використовувати FPV-дрони-камікадзе на війні.

У цьому випуску йтиметься про те, які заборонені боєприпаси російська армія використовує на війні, як дрони змінили хід війни, як бійці ПВК “Вагнер” йшли у наступ у відкритому полі навіть без бронежилетів, про вплив російської пропаганди на жителів сходу України, а також ставлення військових до російського наративу про можливі перемовини та заморозку війни.

Читайте також: Танкові кулаки більше не працюють. Ми пишемо новітню історію воєн – Герой України Дмитро Фінашин

Другий випуск проєкту "Станція Краматорськ" вийде 19 грудня о 18.00 на Ютуб-каналі UkrinformTV.

Проєкт “Станція Краматорськ” створили Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ” спільно з Центром протидії дезінформації при РНБО. Він виходить у форматі щотижневих відеоінтервʼю з військовими про російсько-українську війну та пов’язані з нею фейки, теперішнє та майбутнє України.

Ведучі програми - відомі українські фотографи-документалісти Костянтин та Влада Ліберови. Гості - військовослужбовці, які захищають нашу державу від окупантів.