Розстріл українських полонених поблизу Роботиного: Лубінець закликав світ покарати росіян

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту притягнути до відповідальності російських воєнних злочинців, причетних до розстрілу українських військовополонених у Запорізькій області.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець написав у Телеграмі.

За словами Лубінця, мережею вчергове ширяться жорстокі кадри розстрілу українських військовополонених росіянами. За інформацією, це відбулося цього місяця у Запорізькій області. На кадрах чітко видно, як потрапляють кулі у трьох українських захисників.

Також відомо, що відповідальні органи вже розпочали розслідування цього факту за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством) Кримінального кодексу України.

«Ворог цинічний, жорстокий та безжальний. Він не дотримується жодних норм міжнародного гуманітарного права. Женевські конвенції для нього – папірці, які нічого не значать», - зазначив Лубінець.

Читайте також: Росіяни розстріляли трьох українських полонених поблизу Роботиного

Він зауважив, що такі страти – це не поодинокий випадок, який сколихнув не лише все українське суспільство, а й міжнародну спільноту.

«Просто «бути стурбованими» в таких випадках – замало і безрезультатно! Світ має всіляко сприяти тому, аби воєнні злочинці на всіх рівнях понесли відповідальність!», - наголосив Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, прокуратура розпочала розслідування за фактом розстрілу російськими загарбниками трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області.