ППО вночі знищила 21 із 49 «Шахедів», якими Росія атакувала Україну

У ніч проти неділі, 31 грудня, російські війська атакували Україну 49 безпілотниками Shahed-136/131 з трьох напрямків, 21 БпЛА був знищений.

Про це повідомляють у ТелеграміПовітряні сили ЗСУ, передає Укрінформ.

Як зазначається, окупанти атакували Україну ударними дронами з трьох напрямків: мис Чауда (тимчасово окупований Крим), район Приморсько-Ахтарська та Курська область (РФ).

“Усього зафіксовано 49 ворожих безпілотників Shahed-136/131.Також ворог завдав удару по місту Харків шістьма зенітними керованими ракетами С-300”, - поінформували у ПС ЗСУ.

За інформацією військових, більшість ударних дронів ворог спрямував по передній лінії оборони, а також по цивільних, військових та інфраструктурних об’єктах прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщини та Запоріжжі.

“У різних регіонах України підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони, винищувальною авіацією та зенітними ракетними підрозділами Повітряних сил знищено 21 «Шахед» ворога”, - заявили у ПС ЗСУ.

Пізніше начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що 4 ударні безпілотники знищили в області.

"Наші оборонці перетворили на брухт чотири ударні БпЛА противника. Це результати їхньої роботи під час останньої тривоги в області, що тривала понад три з половиною години", - написав Табурець.

За його словами, у всіх випадках минулося без потерпілих і руйнацій.

Своєю чергою у Хмельницькій ОВА повідомили про знищення одного дрона-камікадзе над областю.

В ОВА додали, що внаслідок атаки сталася пожежа на об'єкті критичної інфраструктури, яку оперативно ліквідували. Інформація про постраждалих не надходила.

Читайте також: ППО знищила на Миколаївщині та Одещині сім дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові внаслідок ударів російських безпілотників по центральній частині міста виникли пожежі загальною площею 1000 кв. м.