Південна Корея дуже зацікавилася доказами співпраці КНДР і Росії - експерт

Південна Корея дуже зацікавилася доказами співпраці КНДР і Росії.

Про це в ефірі Українського радіо сказала директорка безпекових програм Ради зовнішньої політики «Українська призма» Ганна Шелест, передає Укрінформ.

«Ми в грудні були у Південній Кореї і обговорювали це питання з їхніми військовими інститутами і депутатами. До цього Україна їх цікавила тільки в плані гуманітарних питань. Але як тільки з'явилася інформація, що Північна Корея таки почала допомагати РФ, вони дуже зацікавилися доказами, вони вже дивляться і переглядають деякі свої політики», - зазначила експертка.

Вона додала, що заяви південнокорейських чиновників останнього тижня свідчать, що вони розуміють небезпеку такого співробітництва не тільки в українському контексті, а й для інших регіонів.

Читайте також: КНДР заперечує, що Росія використовує її ракети у війні проти України

Експертка зазначила, що законодавство забороняє Південній Кореї напряму передавати зброю країні в стані війни, але паралельно вони шукають можливості, як все ж таки можна допомогти Україні.

«Наприклад, вони передають якусь американську зброю назад до США, абсолютно чітко розуміючи, що вона піде до нас. Але формально вони віддають це Штатам, а не Україні. Це стосується снарядів. Ми почали також говорити про їхні технології, які можуть бути дуже цікавими для наших виробників, наприклад, дронів. А також про їхні компанії, які можуть зайти в Україну. І суто суб'єктивно, ми зрозуміли, що вони не відкидають ці ідеї, і одночасно розглядають, як нам допомогти», - сказала Шелест.

Читайте також: Застосування ракет КНДР по Україні створює нові міжнародні виклики - Південна Корея

Як повідомляв Укрінформ, Сеул попередив, що КНДР може продати РФ нові балістичні ракети для війни проти України.