Росія модернізує «Шахеди», «Ланцети» і нарощує виробництво дронів - Ігнат

Росія проводить модернізацію своїх безпілотників, тому західним країнам слід посилювати санкційний контроль, щоби РФ не могла отримувати їхні технології.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Ми бачили фото, які з’являються дедалі частіше, там якісь з реактивними двигунами (російські безпілотники – ред.), є моделі взагалі незрозумілого походження, зліплені десь у гаражі. Ми бачимо, деяку модернізацію проводять (загарбники) з «Шахедами», серйозну модернізацію проводять з «Ланцетами», збільшують їхню дальність... Вони продовжують виготовляти безпілотники, будуть продовжувати нарощувати (виробництво - ред.)», - сказав Ігнат.

За його словами, під час війни відбувається розвиток серйозних технологій, військової індустрії. Зокрема, Захід робить великі кроки в питанні нових розробок, як-от лазерна зброя. Тож західним країнами треба посилювати санкційний контроль, щоби зменшувати можливості Росії щодо отримання технологій із Заходу.

Читайте також: Основним щитом від «Шахедів» стали мобільні вогневі групи - Ігнат

Речник також зауважив, що Україна має використовувати допомогу міжнародних партнерів, щоб створювати власні новітні зразки.

«Це вже робиться. Ви бачите, безпілотники ударного типу частенько щось підпалюють у Росії, тому там підгорає стабільно, і це дуже добре, що ми маємо сьогодні таку можливість», - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого у Росії на Воткінському військовому заводі, що випускає ракетну техніку, стався потужний вибух, після якого розпочалася сильна пожежа.