Сили Оборони розширюють плацдарм на лівобережжі Дніпра

Сили Оборони продовжують утримувати позиції на лівобережжі Дніпра та здійснюють заходи щодо розширення плацдарму.

Як передає Укрінформ, про це Оперативне командування “Південь” повідомляє у Фейсбуці.

“В операційній зоні Сил оборони півдня триває контрбатарейна боротьба. У ворога залишається головна мета – вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Після дводенної тиші без штурмів, зібравши мінімальні сили, спромігся на 4 штурмові атаки. Зазнавши безповоротних та санітарних втрат, відійшов на свої вихідні позиції”, - ідеться у повідомленні.

Як зазначається, українські воїни продовжують утримувати зайняті позиції та здійснюють заходи щодо розширення плацдарму.

Водночас російські загарбники тримають темп активної аеророзвідки, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних модифікацій з уражаючими елементами.

Протягом доби ворог не припиняв терор мирного населення прифронтових територій Херсонщини та територію Очаківської громади на Миколаївщині: зафіксовано 64 FPV-дрони, 19 ударних БПЛА типу "Ланцет" та 25 скидів 45 осколкових боєприпасів з БПЛА різних модифікацій.

В результаті ворожого скиду осколкового боєприпасу в Антонівці на Херсонщині поранено цивільну особу та пошкоджено приватний автомобіль.

Читайте також: Росіяни провалили «план до виборів Путіна» у районі Вербового і Роботиного - Сили оборони

Зафіксовано 4 артилерійських обстріли по Херсону та двічі по Тягинці і Монастирському.

Також артилерійським вогнем ворог вкривав Чорнобаївку, Веселе, Комишани, Золоту Балку, Тягинку, Садове, Дмитрівку, Олександрівку, Гаврилівку, Іванівку Херсонської області, акваторію Очаківської та територію Куцурубської громад.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року ліквідували вже близько 424 980 російських загарбників.

Фото: Madeleine Kelly