На півдні ворог посилив тиск на Оріхівському напрямку - Сили оборони

На півдні загарбники зосередили зусилля на Оріхівському напрямку, ситуація складна, проте контрольована.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні на Херсонщині знову були обстріли КАБами, проте не відбулося минулої доби штурмів на Кринки, і це може бути пов’язано із посиленням тиску на Оріхівському напрямку - там вчора було 19 штурмів тільки на Старомайорське та на Роботине, проте ворог відкотився з втратами, ніякого успіху не мав, лінія фронту тримається. У принципі, ситуація залишається досить складною, проте контрольованою», - сказав Плетенчук.

Він також зазначив, що острів Нестрига для окупантів становить інтерес через близькість до українських позицій, але всі їхні спроби висадитись на острів українські захисники зупиняють.

Читайте також: Генштаб: На фронті за тиждень понад 830 боєзіткнень, на Харківському напрямку - складна ситуація

«Він (острів Нестрига - ред.) розташований ближче до наших населених пунктів, відповідно, до наших позицій, і цей острів все ж таки відноситься до правого берега. Це група островів, і він є найвіддаленішим від берега, але останнім перед гирлом річки Дніпро, і відповідно їм (окупантам - ред.) зручно там мати плацдарм. Це така собі противага Кринкам. Але менше з тим, закріпитись вони там не можуть. Періодично намагаються туди висадитись, використовують зазвичай швидкісні човни, проте успіху не мають», - пояснив речник.

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби російські загарбники завдали ударів по 10 населених пунктах Херсонської області.

Фото: Сили оборони «Півдня» / Фейсбук