Російські легкі всюдиходи й мотоцикли більш вразливі до ураження FPV-дронами - британська розвідка

Британська розвідка відзначила все частіше використання армією РФ легких всюдиходів та мотоциклів у військових цілях, зауваживши, що це має як певні переваги, так і недоліки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Британії у соцмережі X.

У розвідці зазначають, що з початку 2024 року війська РФ скоріш за все збільшили використання на фронті легких транспортних засобів цивільного призначення, як всюдиходи та мотоцикли з високою прохідністю, для військових цілей – перевезення особового складу та здійснення атак на українські позиції, зокрема у нічний час. 

Аналітики пригадали, як у листопаді 2023 року Путін особисто оглядав новопридбані китайські всюдиходи Desertcross 1000-3. З’являлась інформація, що РФ придбала їх понад 2100 одиниць.

Аналітики розвідки вважають, що росіяни активізували використання цих легких та швидких транспортних засобів для того, щоб швидко проводити розвідку українських позицій та використовувати результати для завдання ураження за допомогою артилерії, FPV-дронів чи інших ударних безпілотників.

Читайте також: Британська розвідка проаналізувала, як втрати РФ у війні вплинули на парад 9 травня

Водночас ці засоби, попри свою мобільність як додаткову перевагу, більш вразливі до вогневого ураження за допомогою різної зброї, зокрема українських FPV.

Як повідомляв Укрінформ, на Запорізькому напрямку російські загарбники через брак бронетехніки використовують для штурмових дій квадроцикли, гольф-кари та багі.