З початку року вже побудували декілька тисяч опорних пунктів - командувач Сил підтримки

Ексклюзив

У 2022-2023 роках інженерні війська Сил підтримки ЗСУ побудували до тисячі опорних пунктів, з початку 2024 року - кілька тисяч.

Про це в бліц-інтерв'ю Укрінформу повідомив командувач Сил підтримки ЗСУ генерал-майор Дмитро Герега.

«За період 2022-2023 років інженерними військами Сил підтримки було побудовано до тисячі опорних пунктів. З початку 2024 року вже побудовано декілька тисяч опорних пунктів. Будівництво активно триває. І я впевнений, що робота інженерних військ Сил підтримки врятує якнайбільше життів нашої піхоти, забезпечить стійку оборону, а наші "сюрпризи" зроблять потік пакетів на Росію нескінченним», - зазначив Герега.

Він також зауважив, що будівництво опорних пунктів на другій лінії оборони - це небезпека для життя.

Читайте також: У Міноборони показали, як завершують будівництво фортифікацій у п’яти областях

«Коли росіяни бачать, як працюють наші землерийні машини, - вони відразу намагаються їх знищити. Для них інженерна техніка - це пріоритет», - наголосив командувач.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня Кабінет міністрів затвердив порядок прийняття, утримання, обслуговування та ведення обліку фортифікаційних споруд.

Сьогодні начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі повідомив, що фортифікаційні споруди навколо прикордонного міста Вовчанськ Харківської області були побудовані, проте через постійні обстріли зводити їх було непросто.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж кордону. Нині ведуться бої за Вовчанськ.

Повний текст інтерв’ю з командувачем Сил підтримки ЗСУ генерал-майором Дмитром Герегою читайте на сайті Укрінформу у вівторок, 14 травня.

Фото: командування Сил підтримки