Майже 2000 дітей загинули або поранені з початку повномасштабної війни - ЮНІСЕФ

Звіт

З початку повномасштабної війни Росії в Україні в середньому щодня гинуть дві дитини.

Про це йдеться у звіті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), передає Укрінформ.

Зазначається, що щонайменше 1993 дитини в Україні загинули або поранені з моменту повномасштабної війни, і це цифри, які вдалося перевірити ООН. Проте в ЮНІСЕФ вважають, що справжня цифра, ймовірно, набагато вища.

«Окрім вбивств дітей та фізичної шкоди, спричиненої війною, багато дітей по всій Україні зазнали втрат і насильства, які завдали шкоди їхньому психічному здоров'ю та благополуччю. Половина підлітків повідомляють про проблеми зі сном, а кожен п'ятий має нав'язливі думки та спогади», - йдеться у звіті.

В ЮНІСЕФ додали, що майже половина дітей, які навчаються в школах України, не відвідують очну форму навчання, а майже мільйон дітей по всій країні взагалі не мають доступу до очного навчання через небезпеку.

Читайте також: Із небезпечних районів Харківщини примусово евакуюють дітей-сиріт

«ЮНІСЕФ продовжує закликати до негайного припинення вогню в Україні та захисту всіх дітей від шкоди. Українські діти терміново потребують безпеки, стабільності, доступу до безпечного навчання, послуг із захисту дітей та психосоціальної підтримки. Понад усе діти України потребують миру», - наголосили в Дитячому фонді ООН.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ЮНІСЕФ, підтверджена кількість дітей, які загинули внаслідок атак по всій Україні, цього року збільшилася майже на 40% порівняно з минулим.

Фото: unicef.org