Ситуація у Вовчанську контрольована, триває посилення оборонних позицій

Дані Генштабу

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення українських оборонних позицій та покращення тактичного положення на окремих напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Сили оборони продовжують зосереджувати основні зусилля на недопущенні просування ворога вглиб української території, зриві ворожих планів щодо встановлення контролю над всією територією Донецької області та частиною Харківської.

З початку доби відбулося 60 бойових зіткнень, 20 з яких ще тривають. Російські загарбники завдали чотири ракетні удари із застосуванням семи ракет та чотири авіаційні удари, 35 ударів дронами-камікадзе, здійснили понад 570 обстрілів позицій українських військ.

Вночі 17 травня війська РФ атакували 20 ударними БПЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарська та Курська. Усі ворожі дрони збиті у межах Харківської, Полтавської, Вінницької, Одеської та Миколаївської областей.

Читайте також: На Покровському напрямку обстановка динамічно змінюється, за добу відбили 41 атаку ворога - Сили оборони

На Харківському напрямку триває одне бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця.

Ситуація в населеному пункті Вовчанськ контрольована. Тривають заходи з посилення оборонних позицій і покращення тактичного положення на окремих напрямках.

На Куп’янському напрямку тривають дві атаки росіян на напрямках Крохмальне - Берестове та Коломийчиха -М’ясожарівка. Ситуація контрольована.Українські війська ведуть штурмові дії з метою покращення тактичного положення в напрямку Синьківка - Вільшана.

На Сіверському напрямку відбулося пʼять бойових зіткнень. Сили оборони відбили одну атаку, чотири тривають на напрямках Соледар-Роздолівка, Берестове-Виїмка, Миколаївка-Роздолівка. В ході оборонних дій втрат позицій не допущено, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку ворог шість разів намагався прорвати оборону. Сили оборони дві атаки відбили. Тривають бойові дії на напрямках Берхівка - Калинівка, Бахмут - Кліщіївка. Ситуація контрольована.

На Покровському напрямку тривають шість ворожих атак на напрямках Очеретине - Новоолександрівка та Тоненьке - Уманське.

На Курахівському напрямку війська РФ здійснили сім спроб прорвати оборону на напрямках Мар’їнка - Георгіївка, Славне - Новомихайлівка, Славне - Парасковіївка, Солодке - Водяне, Солодке - Костянтинівка. В ході боїв втрат позицій не допущено.

На Времівському напрямку ворог здійснив одну безуспішну спробу покращити своє тактичне положення на напрямку Завітне Бажання - Старомайорське. Ситуація контрольована.

На Придніпровському напрямку Сили оборони відбили чотири ворожі атаки на напрямку Олешківські Піски – Кринки, Козачі Лагері - Кринки. В ході боїв армія РФ успіху не мала, втрат позицій не допущено, дані щодо втрат російських загарбників уточнюються.

Читайте також: ППО вночі знищила усі 20 ворожих дронів-камікадзе

Українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають росіянам відчутних втрат, нарощують ініціативу там, де це можливо.

В цілому минулої доби, 16 травня, загальні втрати російських загарбників склали 1410 осіб. Також вони втратили 18 танків, 14 бойових броньованих машин, 38 артилерійських систем, одну РСЗВ, 2 засоби ППО, 2 літаки, один вертоліт, 45 БпЛА ОТР, 56 автомобілів та 7 одиниць спеціальної техніки.

Загалом ситуація на фронті контрольована Силами оборони, підкреслили у Генштабі.

Як повідомляв Укрінформ, ввечері 16 травня Президент України Володимир Зеленський заявив, що вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, але російські обстріли не припиняються, загрози є.