Пам’яті майстер-сержанта Віталія Терещенка

Хвилина мовчання

Усе своє життя присвятив військовій службі

22 травня 2023 року Віталій з побратимами ніс бойову службу під час чергової ротації на лінії зіткнення з росіянами. Того дня прикордонники дали загарбникам гідний бій, але один із ворожих снарядів влучив біля позиції чоловіка. Воїн отримав численні осколкові поранення, на жаль, несумісні з життям.

Віталій народився 1 березня 1989 року в Глухові на Сумщині. У 2007 році, після закінчення школи, юнак розпочав службовий шлях строковиком у лавах Чопського прикордонного загону. У 2008 року Віталій підписав контракт і служив на відділі «Юнаківка» Сумського прикордонного загону.

Охорону кордону поєднував із заняттям спортом і у 2012 році закінчив Глухівський національний педагогічний університет імені О. Довженка за профілем «Вчитель фізичної культури та валеології. Керівник спортивних секцій, організатор туристичної роботи».

«Це наші куми і кращі друзі. Дитина була дуже життєрадісна, мужня. Ми всі дуже сумуємо через те, що так все вийшло. Пішов з життя, захищаючи нашу країну, нашу рідну землю. Вічно будемо його пам’ятати», - каже знайома Світлана.

У 2020 році Віталій отримав перший бойовий досвід у відділі прикордонної служби “Щастя” на Луганщині. Після року служби повернувся на Сумщину. 24 лютого 2022 року майстер-сержант зустрів на кордоні зі зброєю в руках.

«Віталія знаю давно, ще з років школи. Ми з одного міста, майже з одного району, спілкувалися ще до служби. Потім так вийшло, що у 2008 році почали служити в Державній прикордонній службі. Я з ним прослужив не один рік, добре знав його, його сім’ю. Трагічна звістка нас спіткала. Дізнався про загибель нашого побратима, друга», - згадує знайомий військового Дмитро Слепинін.

14 червня 2023 року сумчани віддали останню шану Віталію Терещенку. Відспівали чоловіка у Свято-Воскресенському кафедральному соборі в Сумах. Воїн похований на Алеї Слави Баранівського кладовища.

У нього залишилися дружина і донька.

Вічна пам’ять Герою!

Фото: ДПСУ