На кордоні із Сумщиною недостатньо російських військ для масштабного вторгнення, але ЗСУ готуються

На Сумщині мають розвіддані про чисельність ворога на кордонах - її недостатньо для масштабного вторгнення, але ЗСУ до цього готуються.

Про це у Телеграмі Сумської ОВА повідомив начальник обласної військової адміністрації Володимир Артюх, передає Укрінформ.

"На засіданні Ради оборони області військове керівництво та сили оборони і безпеки підтвердили, що ситуація контрольована. Обласна адміністрація володіє розвідувальною інформацією про розташування сил ворога. За даними Генштабу, угруповання поблизу кордону, яке б могло здійснити наступ, наразі не існує", - повідомив Артюх.

Утім, він зазначив, що в області є чітке розуміння того, що ситуація може швидко змінитись. Збройні сили готові до будь-яких викликів з боку ворога.

Артюх зазначив, що наразі продовжуються роботи по облаштуванню фортифікаційних споруд, укріпленню ліній оборони.

Читайте також: На Сумщині росіяни активізували свої ДРГ

Основні ж рубежі – перший і другий – побудовані раніше, зараз проводиться їхнє облаштування і дообладнання, де це необхідно.

Раніше Укрінформ повідомляв, що речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив про те, що росіяни тримають певні сили навпроти Харківської та Сумської областей, і хоча вони не мають достатньо сил, щоб досягти стратегічної цілі, можуть намагатися розширити зони ведення бойових дій і розтягувати Сили оборони нашої країни.

Фото: КОС ЗСУ