Повітряним силам потрібні додаткові ресурси для відбиття комбінованих атак РФ - Євлаш

Росія продовжує комбіновані повітряні атаки на цивільну та критичну інфраструктуру України, тому Повітряним силам постійно потрібні додаткові ресурси для ефективного відбиття таких атак.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

"При такій кількості повітряних засобів, яка є у росіян, ніколи не буває достатньо ракет та систем, комплексів, які могли б постійно ефективно протистояти таким комплексним масованим атакам та вберегти прифронтові міста... Ми постійно наголошуємо на необхідності таких систем, як Patriot, а також середньої дальності IRIS-T та NASAMS, які також ефективно виконують свої задачі та можуть прикривати Patriot. І звичайно, малого радіусу дії, такі як Gepard, які чудово справляються з «Шахедами» та стали б ефективним прикриттям для наших інфраструктурних обʼєктів та безпосередньо міст", - підкреслив Євлаш.

Він додав, що Україна чекає на більшу кількість засобів від партнерів, які б дозволили Повітряним силам ще більш ефективно протистояти атакам Росії.

Читайте також: Умєров - Пісторіусу: Пріоритетами України є посилення ППО та формування нових підрозділів ЗСУ

"Ворог останнім часом проводить ці комбіновані атаки і, звісно, нам потрібно більше засобів та ресурсів, щоб відбивати ці атаки", - сказав Євлаш.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч на 31 травня сили ППО знищили чотири ударні дрони типу Shahed і та ракету "Іскандер-К". Також російська армія атакувала Харків п’ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із Бєлгородської області.