Армія РФ зазнала у травні найбільших втрат від початку війни - британська розвідка

У травні середньодобова кількість втрат серед особового складу російської армії була найбільшою від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у соцмережі X, передає Укрінформ.

У британській розвідці зазначають, що загальна кількість втрат російської армії убитими і пораненими від початку війни проти України, ймовірно, сягнула 500 тисяч. У травні середній показник втрат російського особового складу становив понад 1200 осіб на день і є найвищим від початку повномасштабного вторгнення.

«Високий рівень втрат, найімовірніше, є відображенням триваючого виснажливого наступу Росії, який ведеться на широкому фронті», - вважають аналітики.

На їхню думку, дуже ймовірно, що більшість російських військ отримують лише обмежену підготовку і не здатні проводити складні наступальні операції. Як наслідок, Росія використовує невеликі, але витратні хвильові атаки, намагаючись послабити українську оборону. Водночас Росія продовжує набирати додаткові сили.

Читайте також: Зеленський: Мирна угода з Росією буде пасткою

«Однак необхідність постійного поповнення особового складу на передовій майже напевно обмежуватиме здатність Росії створювати підрозділи із більш високим потенціалом», - вважають у британській розвідці.

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 31 травня 2024 року становлять близько 507 тисяч 650 осіб, зокрема 1390 осіб за минулу добу.