На Покровському напрямку - найгарячіше, там тривають 11 боїв

Дані Генштабу

Кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби сягнула 70, найнапруженішою ситуація залишається на Покровському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 19:30 п'ятниці, 31 травня, передає Укрінформ.

«Сили оборони стримують натиск і дають рішучу відсіч діям противника», – заявили в Генштабі.

На Харківському напрямку російські війська продовжують зі своєї території завдавати ударів керованими авіаційними бомбами по населених пунктах України.

Зокрема, ще три КАБи загарбники скинули на Білий Колодязь. Від початку доби це село зазнало загалом шість бомбових ударів із повітряного простору Росії.

Читайте також: Армія РФ намагається залучати на Харківському напрямку резерви з двох армійських корпусів

На Куп’янському напрямку російська армія 10 разів намагалася штурмувати позиції Сил оборони. Бойові дії ще тривають неподалік від Петропавлівки, Берестового і Дружелюбівки. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку війська РФ дещо активізувалися в районі Торського. Українські захисники стійко тримають позиції та не дають ворогу просунутися вперед.

На Сіверському напрямку загарбники знову проявляють активність у районі Роздолівки. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку від початку доби російська армія шість разів намагалася покращити своє тактичне положення. У другій половині дня Сили оборони відбивали ворожі атаки поблизу Нового, Андріївки та Богданівки.

На Покровському напрямку ще тривають 11 із 24 боїв від початку поточної доби. Росіяни атакують поблизу Новоолександрівки, Сокола, Уманського та Євгенівки.

Читайте також: Дрони СБУ вразили у Криму РЛС росіян вартістю $100 мільйонів - джерело

На Курахівському напрямку кількість бойових дій не змінилася. Бомбових ударів загарбники завдали по Іллінці та Єлизаветівці: першу атакували трьома КАБами, другу – двома.

На Времівському напрямку російські війська теж продовжують застосовувати керовані авіабомби – по одній скинули на Велику Новосілку й Урожайне.

На решті напрямків обстановка суттєво не змінилася.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківському напрямку тривало боєзіткнення поблизу Липців.