Бійці ССО «вполювали» потужну російську РЛС «Каста-2Е2»

Відео

Бійці Сил спеціальних операцій Збройних сил України виявили і вразили за допомогою новітньої розробки, яка нещодавно поступила на озброєння, російську рухому радіолокаційну станцію "Каста-2Е2".

Як передає Укрінформ, про це Командування ССО ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

"Оператори ССО під час аеророзвідки на одному з операційних напрямків виявили місце розміщення російської рухомої радіолокаційної станції "Каста-2Е2". Ця модель РЛС вважається надсучасним озброєнням, яке призначене для контролю повітряного простору, визначення координат та розпізнавання повітряних цілей, зокрема й тих, що літають на надмалих висотах", - ідеться у повідомленні.

Вперше РЛС "Каста" зафіксували на території України у 2021 році на тимчасово окупованій Луганщині.

"Тоді росіяни завезли техніку для протидії ударним БПЛА. Однак, за іронією долі, нещодавно машини ворожої станції стали ціллю ударних дронів ССО", - зауважили у ССО.

Читайте також: Дрони СБУ вразили у Криму РЛС росіян вартістю $100 мільйонів - джерело

У Силах спецоперацій підкреслили, що оператори завдали вогневого ураження по російський РЛС однією з новітніх розробок, яка поступила на озброєння ССО.

Як повідомляв Укрінформ, бійці спецпідрозділу “Омега” Національної гвардії України знищили за допомогою FPV-дрона склад боєприпасів російських загарбників на Харківському напрямку.