Удар по Керченській поромній переправі ускладнив військову логістику РФ - британська розвідка

Погіршення пропускної здатності залізничного переходу після удару по Керченській поромній переправі вочевидь спричинило значні тимчасові перебої у військових логістичних операціях Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Експерти зазначають, що уражені українськими Силами оборони залізничні пороми майже напевно були основним засобом залізничного транспортування російських потягів із паливом і боєприпасами до Криму через суворі заходи безпеки, що застосовуються на Керченському мосту.

Крім цього, Росія експлуатує автомобільні пороми типу RO-RO (ролкерів) для перевезення важких вантажів через протоку, які відновили свою роботу після удару, йдеться у зведенні.

«Погіршення пропускної здатності залізничного переходу майже напевно спричинило значні тимчасові перебої в російських військових логістичних операціях і, потенційно, у постачанні палива до Криму», – наголосили аналітики британського Міноборони.

Читайте також: Уздовж Керченського мосту окупанти встановили 10 бонових загороджень - ЗМІ

Вони додали, що Росія вочевидь буде змушена замінити залізнично-поромне сполучення якомога швидше. Це, ймовірно, вплине на ширші морські логістичні операції РФ або ризикує послабити їх процедури у разі використання залізничного мосту для транзиту палива і вибухових речовин.

«Український удар по поромних переправах і подальша атака на паливний склад, що знаходиться поблизу, знову підкреслює вразливість протоки до українських ударів, незважаючи на значні інвестиції Росії у безпеку та протиповітряну оборону», – підсумували у розвідці Британії.

Як повідомлялося, в ніч проти 30 травня Сили оборони України успішно уразили ракетами ATACMS Керченську поромну переправу, суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які здійснювали залізничні та автомобільні перевезення.

У результаті ураження суттєвих пошкоджень зазнали два пороми, які зодійснювали залізничні та автомобільні перевезення. Один із них сів на мілину, чим заблокував функціонування всієї Керченської переправи.