Швеція надасть Україні €6,5 мільярда протягом трьох років

Швеція надасть Україні військову допомогу на суму 6,5 мільярда євро протягом трьох років.

Про це міністр оборони Швеції Пол Джонсон заявив перед зустріччю міністрів оборони НАТО, яка відбудеться в четвер у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми маємо зустріч з Контактною групою з питань оборони України, де Швеція знову оголосить про наш довгостроковий внесок у підтримку України. Ми пообіцяли на три роки 6,5 мільярда євро. Ми також будемо говорити про наш останній пакет підтримки для України, який становить приблизно 1,2 мільярда євро”, - сказав Джонсон.

Він також зазначив, що це дуже важлива зустріч для його країни, адже це перший раз, коли Швеція бере участь у зустрічі міністрів оборони як повноправний член.

“Це також дуже важлива зустріч для НАТО. Напередодні зустрічі у Вашингтоні. Ми сподіваємось і очікуємо, що ця зустріч визначатиметься єдністю та рішучістю для НАТО. Крім того, у нас також буде зустріч із Радою Україна – НАТО, і буде обговорення координаційної ролі НАТО щодо підтримки України. Це те, що Швеція дуже вітає. Обговорюватимуться також регіональні плани та впевненість у тому, що ми зміцнимо здатність підготувати та захистити кожен дюйм території альянсу, а також переконатися, що регіональні плани здійсненні. Відбудеться зустріч у групі ядерного планування. Швеція як союзник, звичайно, підтримує принцип, згідно з яким НАТО побудовано на ядерному та звичайному стримуванні. І, по суті, це стане важливою сходинкою на шляху до Вашингтонського саміту в липні”, - сказав Джонсон.

Читайте також: Країни НАТО нарощуватимуть військову допомогу Україні - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 13 червня, в Брюсселі розпочнеться дводенна зустріч міністрів оборони Альянсу. У перший день роботи міністрів відбудеться засідання Контактної групи з оборони України (Рамштайн) та зустріч Ради Україна-НАТО за участі міністра оборони України Рустема Умєрова.

Фото: ua.news