Умєров та Остін обговорили на «Рамштайні» оборонні потреби України

Фото, відео

Міністр оборони Рустем Умєров та його американський колега Ллойд Остін у межах засідання у форматі «Рамштайн» детально обговорили планування оборонних потреб України.

Як передає Укрінформ, про це Умєров повідомив у Фейсбуці.

Особливу увагу міністри приділили процесу мобілізації й оснащенню українських бойових бригад.

Відео: Офіційний канал Міністерства Оборони України

Умєров нагадав, що вже цього тижня на саміті G7 планується підписання двосторонньої безпекової угоди між Україною та Сполученими Штатами.

Читайте також: У рамках «Рамштайну» Україні виділена допомога на $98 мільярдів - Остін

«Це значущий крок на шляху до справедливого миру для України. Щиро вдячний нашим американським партнерам за непохитну підтримку», – зазначив він.

Міністр оборони США Ллойд Остін в соцмережі Х зазначив, що під час зустрічі Умєров повідомив йому останні новини щодо ситуації на полі бою в Україні.

«Ми залишаємося рішуче налаштованими задовольнити нагальні потреби України, включаючи надання більшої кількості систем протиповітряної оборони, зброї та боєприпасів», – написав Остін.

Як повідомляв Укрінформ, засідання «Рамштайну» проходить під час зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО. Відповідно до оприлюдненої програми заходів, 13 червня також відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Контактна група з питань оборони України, так званий формат «Рамштайн», об’єднує близько 50 країн з метою координації зусиль на підтримку України в умовах її протистояння російській агресії в Європі.

Фото: Фейсбук / Рустем Умєров