У Повітряних силах розповіли деталі нічного комбінованого удару росіян

Тактика російських повітряних ударів по Україні зараз полягає у застосуванні комбінованих ударів із перегрупуванням і зміною напрямків руху ракет та безпілотників.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Перш за все це – тактика комбінованих ударів, застосування з різних напрямків БПЛА у поєднанні також із ракетами різних типів. Вони можуть додавати різного типу, наприклад, бойову частину, збільшувати або зменшувати її залежно від поставленої задачі. Окрім того, це перегрупування. І ми бачимо, що це і зміна напрямку руху. Наприклад, крилаті ракети сьогодні долетіли до західної України, до Коломиї, після чого розвернулися та полетіли назад у напрямку Старокостянтинова. Тобто, є такі прийоми із застосуванням зміни висот, вони час від часу відбуваються. Кожна атака по-своєму унікальна», - зазначив він.

Також Євлаш додав, що вночі РФ застосувала три балістичні ракети «Іскандер-М» по Запоріжжю з території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: По всій Україні оголосили повітряну тривогу

Окрім цього, близько 6-ї ранку противник здійснив пуски аеробалістичної ракети Х-47 «Кинджал» з території Тамбовської області. «Ця ціль була досить швидкою і рухалася дуже швидко. Зайшла вона з півночі України і попрямувала до Хмельниччини, де не досягла своєї цілі», - поінформував речник.

Як повідомлялося, Сили протиповітряної оборони 14 червня збили сім із 14 російських ракет та всі 17 ударних безпілотників типу Shahed-131/136.