Канцлер Австрії: Атаки України по території РФ є допустимими

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер дезаваював висловлювання своєї міністерки оборони та заявив, що атаки України по території Росії є допустимими за міжнародним правом.

Як передає Укрінформ, про це глава австрійського уряду заявив в інтерв’ю швейцарському виданню NZZ.

"Ця дискусія спрямовує політично у неправильний напрямок, і дуже шкода, що акценти розставляються саме таким чином. Згідно з міжнародним правом, такі атаки на Росію є допустимими", - прокоментував канцлер питання, чи підтримує він висловлювання міністерки оборони Клаудії Таннер про те, що атаки України на російській території є перетином "червоної лінії".

Негаммер додав, що якщо Москва припинить агресію, то військова допомога України з боку Заходу "автоматично зменшиться". "Якщо ж європейці поступляться, це може заохотити російських генералів зайти ще далі, ніж вони вже роблять", - заявив він.

Австрійський канцлер також наголосив на тому, що Євросоюз "єдиним фронтом стоїть на боці України, тому що Росія не може вести війну в Європі з метою зміни кордонів".

Він також вказав на те, що Австрія, хоч і нейтральна країна, але як член ЄС підтримує спільну зовнішню та безпекову політику союзу та "демонструє солідарність, коли йдеться про санкції та гроші для України".

Читайте також: Президент: Знищення поблизу кордону РФ пускових установок важливе для безпеки Харкова

"Ми самі не надаємо військової допомоги. Але Австрія визнає, що інші країни роблять це для того, щоб Україна могла захистити себе. Наш нейтралітет може бути збережений лише тоді, коли ми його захищаємо", - наголосив він.

Як відомо, раніше міністерка оборони Австрії Клаудіа Таннер, яка представляє Австрійську народну партію, очолювану канцлером Негаммером, заявила в інтерв’ю австрійській газеті Die Presse, що дозвіл ряду країну Україні з боку ряду країн Заходу атакувати певні райони Росії західною зброєю є перетином "червоної лінії".