У Мінреінтеграції назвали кілька шляхів для виїзду українців з окупації

Для виїздку із тимчасово окупованих Росією територій громадяни України можуть скористатися пунктом пропуску Колотилівка (Росія) - Покровка (Україна).

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сказала в інтерв'ю 24 каналу.

«Нині є кілька шляхів, якими можуть скористатися українці, щоб з окупованих територій повернутися на підконтрольні Києву. Зокрема, один з них є на Сумщині. Це пункт пропуску Колотилівка – Покровка», - зазначила вона.

Крім того, додала вона, ще є шлях через Білорусь, пункт пропуску Мокрани – Доманове.

Також, за словами Верещук, можна виїхати через Грузію, через тимчасово окупований український Крим. «Люди можуть скористатися іншими шляхами, але вони усі йдуть через територію Росії», - розповіла вона.

Віцепрем'єрка зауважила, що на цих шляхах майже не працюють міжнародні організації, але є невеликі волонтерські групи, які допомагають людям купити квитки, які допомагають виїхати маломобільним людям.

Читайте також: У так званій «ЛНР» продовжується прихована мобілізація, людям забороняють виїздити

"Коли ж вже перетинають кордон з Україною, тут їх чекаємо ми. Їх чекає Сумська ОВА, хаб, тепла їжа, медикаменти, відповідні документи. Перша виплата на пероні у Києві чи у Львові, чи в Полтаві, чи в Харкові. Їх чекає грошова підтримка, а також безплатний квиток в ту частину України, яку вони для себе обрали", - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, станом на травень статус внутрішньо переміщених осіб мали 4,6 мільйона людей, водночас виплати від держави отримували лише 1,5 мільйона українців.