За добу на фронті сталося 170 боєзіткнень - Генштаб

За минулу добу на фронті загалом сталося 170 бойових зіткнень.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Протягом доби (на фронті – ред.) відбулося 170 бойових зіткнень. За минулу добу росіяни завдали по території України 3 ракетні удари із застосуванням 6 ракет, 63 авіаудари, зокрема застосувавши 90 керованих авіабомб, здійснили близько 4 тисяч обстрілів, у тому числі 107 обстрілів із застосуванням РСЗВ. Також окупанти здійснили 1304 удари дронами-камікадзе», - поінформував Ковальов.

За його словами, на Харківському напрямку минулої доби ворог продовжував наступальні дії. Загалом учора тут відбулося 6 бойових зіткнень. Бої точилися, зокрема, у районах Вовчанська і Липців Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони України відбили 12 атак РФ у районах Синьківки, Стельмахівки, Новоселівки, Піщаного Харківської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 24 атаки противника у районах населених пунктів Невське, Греківка, Макіївка, Серебрянське лісництво Луганської області та Терни, Торське Донецької області.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили 28 атак у районах Білогорівки Луганської області, Роздолівки, Верхньокам’янського та Виїмки Донецької області.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили 14 спроб противника прорвати позиції Сил оборони України у районах Кліщіївки, Іванівського, Часового Яру, Калинівки Донецької області.

На Торецькому напрямку противник здійснив 10 безуспішних атак у районах населених пунктів Північне, Південне, Нью-Йорк та Торецьк.

На Покровському напрямку українські воїни відбили 52 атаки у районах населених пунктів Олександропіль, Новоолександрівка, Воздвиженка, Сокіл, Євгенівка, Новоселівка Перша Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони України продовжують стримувати ворога у районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка, де ворог 8 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку РФ здійснила 4 безуспішні штурми позицій Сил оборони України у районах населеного пункту Урожайне Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулося 6 бойових зіткнень у районі Малої Токмачки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку росіяни намагаються витіснити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби на цьому напрямку загарбники здійснили 6 атак на позиції Сил оборони України.

Читайте також: Армія РФ за добу втратила в Україні ще 1 180 військових

Як повідомлялося, РФ минулої доби здійснили удари по 26 населених пунктах Херсонської області, одна людина загинула, троє отримали поранення.