Авіація РФ скинула на Харківщину 43 КАБи за добу - Волошин

Російські війська за минулу добу скинули на територію Харківської області 43 керовані авіаційні бомби.

Про це сказав речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Лише за минулу добу ворог по Харківщині скинув 43 керованіавіаційні бомби. І вже сьогодні чергові КАБи прилетіли і по Липцях, і по Вовчанських Хуторах, а також по Харкову та Терновій. Російська авіація некерованими авіаційними ракетами била по Ветеринарному», - сказав Волошин.

За його словами, тривають бойові дії на Вовчанському напрямку. «Ворог не полишає спроб, продовжує атакувати, на даний момент відбулося два зіткнення у районі Вовчанська», - зазначив він, додавши, що ситуація контрольована.

Речник зауважив, що українські підрозділи продовжують укріплювати позиції та оборонні рубежі.

За словами речника ОСУВ «Хортиця», ворог зазнає чималих втрат - за минулу добу вони становили близько сотні вбитими та пораненими, пошкоджено кілька одиниць бронетехніки, артилерійських систем, знищені автомобілі. Сили оборони також знищили 17 укриттів разом з особовим складом росіян.

«Ворог також планує до виведення кілька своїх підрозділів з районів ведення бойових дій на Харківщині, які зазнали втрат... Вони втратили боєздатність», - сказав речник ОСУВ «Хортиця», уточнивши, що йдеться про підрозділи 9-ї мотострілецької бригади 51 армії РФ.

Водночас, за його словами, загарбники на тому напрямку намагатимуться залучити до бойових дій підрозділи 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту та передислокувати підрозділи 6-ї армії Ленінградського військового округу.

Читайте також: Авіаудари та піші атаки: у Силах оборони розповіли, як воюють росіяни на Харківському напрямку

«Це говорить про те, що у ворога там великі втрати і він аж з Ленінградського військового округу буде долучати підрозділи з Тихоокеанського і Балтійського флотів... на тому відтинку», - сказав Волошин.

Як повідомляв Укрінформ, на Харківщині окупанти завдали удару щонайменше чотирма КАБами по селу Бобрівка Вільхівської громади, постраждали четверо людей.